Strootman: 'Gudmundsson kan Salah achterna'

Strootman vergelijkt ex-AZ'er met Salah: 'Hij kan wereldklasse worden'

18 mei om 23:22

Kevin Strootman is zeer onder de indruk van Genoa-ploeggenoot Albert Gudmundsson. De Nederlandse middenvelder denkt dat de voormalig aanvaller van AZ uit kan groeien tot een speler van wereldklasse.

Volgens Strootman doet Gudmundsson hem denken aan Mohamed Salah, met wie hij samenspeelde bij AS Roma. "Ik zei dat Salah toen nog niet altijd scoorde, hoewel hij vier of vijf keer per duel voor het doel opdook", begint de 46-voudig international bij Radio TV Serie A. "Anderen zeiden dat als hij die kansen wel zou maken, hij dan voor Real Madrid of Liverpool zou spelen in plaats van bij AS Roma. En daar is hij terechtgekomen."

Strootman voorziet nu eenzelfde route voor de 26-jarige Gudmundsson. "Als Gud dezelfde sprong kan maken, dan denk ik dat hij het goed kan doen bij een absolute topclub. Hij moet dat doen om een speler van wereldklasse te worden, want zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij is een toegewijde professional en ik denk dat hij het nog beter gaat doen in de komende jaren."

De IJslander was dit seizoen goed voor zestien doelpunten en vier assists namens Genoa. Hij wordt in verband gebracht met clubs als Juventus, Internazionale, AC Milan en Tottenham Hotspur.