'Naast Brighton wil ook Chelsea McKenna'

'Chelsea mengt zich in strijd met Brighton om Ipswich-manager'

18 mei om 22:36

Kieran McKenna maakt in snel tempo naam in Engeland. De succesvolle manager van Ipswich Town is de topfavoriet om Roberto de Zerbi op te volgen bij Brighton & Hove Albion, maar ook Chelsea heeft hem hoog op het lijstje geplaatst. Dat meldt The Guardian.

Volgens de Britse kwaliteitskrant is de toekomst van Mauricio Pochettino onzeker. Hoewel de resultaten de laatste weken in de lift zitten en Chelsea vijfde staat in de Premier League, lijkt de Argentijn zijn doelstelling niet te behalen: Champions League-kwalificatie. The Blues moeten nog een beslissing nemen over Pochettino, maar de clubleiding is groot fan van McKenna en heeft al gesproken met zijn vertegenwoordigers.

Ondertussen is de interesse van Chelsea in Roberto de Zerbi en Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim juist bekoeld. McKenna geldt daardoor als één van de belangrijkste kandidaten om Pochettino op te volgen, mocht die laatste op straat worden gezet. In dat geval gaat Chelsea de concurrentie aan met Brighton, dat in McKenna de ideale opvolger ziet van De Zerbi. Eerder op de dag werd in de wandelgangen gemeld dat ook Ajax-kandidaat Francesco Farioli in beeld is bij Brighton.

Onder leiding van McKenna maakt Ipswich een razendsnelle opmars door. The Tractor Boys slaagden erin om twee keer op rij te promoveren en spelen volgend seizoen voor het eerst sinds 2002 in de Premier League. Naast Chelsea en Brighton zou ook het Manchester United van Erik ten Hag hem in de gaten houden.