Schreuder weer kampioen: 'Niets gehoord van Ajax of Feyenoord'

Tweede promotie op rij voor Schreuder: 'Niks gehoord van Ajax of Feyenoord'

6 mei om 07:34

Dick Schreuder is voor het tweede jaar op rij gepromoveerd. De 52-jarige oefenmeester leidde PEC Zwolle een jaar geleden naar de Eredivisie en afgelopen weekend promoveerde hij met Castellón naar het tweede niveau in Spanje. Van Feyenoord of Ajax hoorde hij echter nog niets.

Onder meer Kenneth Perez noemde Schreuder al de ideale opvolger van John van 't Schip bij Ajax of Arne Slot bij Feyenoord. Volgens het Spaanse MARCA zou hij zelfs de belangrijkste kandidaat zijn in De Kuip. Zelf hoorde Schreuder nog niets. "Je krijgt wel alles mee, maar ik heb me er van afgesloten. Op dit moment speelt er helemaal niks. Ik heb me totaal gefocust op deze club. Ik heb deze stap gemaakt, terwijl dat voor anderen een risico was. Je gaat op het derde niveau werken. Dat geeft mij ook extra druk", vertelt hij bij ESPN.

Schreuder ligt nog tot medio 2027 vast bij Castellón, dat na een afwezigheid van drie jaar terugkeert in de Seguna División. De 52-jarige Nederlandse trainer vierde dit weekend bovendien het kampioenschap met de club. Hij heeft het 'enorm naar zijn zin'. "Deze club leeft enorm. De mensen hebben een bepaalde passie. In deze stad snakken ze naar succes. Mensen hebben de club misbruikt, dus ik ben blij dat ik aan de promotie een steentje bij heb kunnen dragen."