Spaan hoopt op langer verblijf Anton Gaaei bij Ajax

Spaan pleit voor langer verblijf van veelbesproken en bekritiseerde Ajacied

26 april om 12:32

Henk Spaan hoopt op een langer verblijf van Anton Gaaei bij Ajax. Zo schrijft hij in zijn rubriek in Het Parool. Gaaei lijkt op dit moment één van de vele zomeraankopen die na dit seizoen weer mogen vertrekken uit Amsterdam.

Ajax betaalde afgelopen zomer viereneenhalf miljoen euro voor de diensten van Gaaei. Sindsdien kent de Deen een lastige periode in Amsterdam. Zo werd de vleugelverdediger in de Klassieker al halverwege de eerste helft naar de kant gehaald door toenmalig trainer Maurice Steijn en ook op bezoek bij AZ werd hij door John van ’t Schip nog voor het rustsignaal vervangen.

Spaan zag Gaaei zijn betere periode woensdag tegen Excelsior Rotterdam voortzetten. 'In het laatste kwartier werd de hoop op een punt voelbaar. Het was te merken aan de aanmoedigingen, aan de langzaam leeglopende longen van Excelsior, aan het steeds snellere ingooien van Jorrel Hato, aan de sprints van Gaaei en aan de passing van Branco Van den Boomen. Ajax had gewoon meer conditie met z'n tienen dan de elf van Excelsior. Opnieuw zag ik dat Gaaei moet blijven', schrijft hij in zijn rubriek Spaan geeft punten.

Volgens de columnist heeft Gaaei een gedrevenheid die Ajax-spelers 'niet van huis uit meekrijgen'. 'Die jongen viel goed in met de voorzet op het hoofd van Kenneth Taylor als hoogtepunt', schrijft Spaan. Als het aan hem ligt, gaat Gaaei ook volgend seizoen de strijd aan met Rensch.

Laatstgenoemde kan ook op lof rekenen van Spaan. 'Ik las iets over 'het blok' van Diant Ramaj, Hato, Taylor en Brian Brobbey', doelt de columnist op het feit dat zij volgens Kelvin de Lang het fundament van het nieuwe Ajax moeten worden. 'Wat mij betreft hoort Rensch daar ook bij. Hij speelt stukken beter dan een halfjaar geleden', besluit Spaan.