De Mos legt pijnpunten van Ajax uit

'Gaaei is zeker goed genoeg voor Ajax, hij zou ook op één been mee bij PSV kunnen'

7 april om 10:25
Laatste update: 7 april om 10:52

Aad de Mos vindt dat Ajax één specifiek ding mist: een goede trainer. De voormalig coach trekt de vergelijking met de trainer van PSV, die volgens hem heeft kunnen bouwen aan een elftal. De Mos noemt Anton Gaaei als belangrijk voorbeeld van een speler die zich onder een goede trainer kan ontwikkelen.

Volgens De Mos moet er goed afgewogen worden wie de nieuwe coach gaat zijn. "Wat Ajax nodig heeft is een goede trainer. Vooral met dit materiaal. Met Peter Bosz voor de groep had je vanaf dag één beter gespeeld. Het zijn allemaal losse spelers die bijzondere kwaliteiten hebben. Het zijn niet allemaal slechte spelers, want er staan soms jongens op die dan weer beter zijn dan de media denken en wat je hebt laten zien in eerdere wedstrijden", vertelt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN.

De Mos noemt daarbij een specifieke Ajax-aankoop als voorbeeld. "Zo’n Gaaei ook. Die heeft toch wel kwaliteiten als je ziet wat hij in het eerste uur liet zien donderdag. Hij zou bij PSV op één been mee kunnen. Gaaei is zeker goed genoeg voor Ajax. Opbouwend en aanvallend, hoe hij een bal weglegt achter de verdedigers. Je moet het verleden van zo’n jongen analyseren, dan zie je dat het een rechtsbuiten was. Je moet niet altijd meegaan met wat de media zegt."

Ook bij PSV ziet De Mos jongens die te hard worden aangepakt door de media. "Jordan Teze kon er niks van, André Ramalho kon er niks van, dat zijn gewoon hele goede spelers en door een trainer worden die ook op de goede manier gebruikt. Alleen de media zegt dan dat ze er niets van kunnen. Je hebt vastigheid nodig, ook bij Ajax. Die trainerswissels daar worden die spelers knotsgek van."