Bayern-fans beginnen petitie voor Tuchel, maar Hoeness ziet botsende visies

26 april - 19:34
5

De fans van Bayern München zijn niet onder de indruk van de kandidaten om Thomas Tuchel op te volgen. Ze zijn daarom een petitie begonnen om de huidige trainer te behouden. Tuchel voelt zich gevleid, maar de kans dat hij alsnog blijft lijkt klein.

De petitie wordt massaal ondertekend door Bayern-supporters. 'Ondanks de negatieve berichtgeving rondom Tuchel en de blessuresituatie bij Bayern, heeft de Champions League-winnaar zijn team naar de halve finale van de Champions League geleid', valt te lezen. 'Met alle respect, namen als Emery en Rangnick zijn niet van hetzelfde kaliber als Juppel.'

Wedden

Meer odds

Tuchel werd in aanloop naar het Bundesliga-duel met Eintracht Frankfurt gevraagd naar de actie. "Voor mij is het een prettig onderwerp, dat mensen met hier willen houden", begint hij. "Maar dat heeft geen prioriteit voor mij. De komende elf dagen kunnen over niets anders dan voetbal gaan, over de Bundesliga en Champions League. Er is geen ruimte voor iets anders." Bayern staat dinsdag tegenover Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

Ondanks de steun voor Tuchel lijkt de clubleiding door te pakken voor Ralf Rangnick. Uli Hoeness, nog altijd nauw betrokken bij de gang van zaken in de Allianz Arena, verwacht binnen een week uitsluitsel te kunnen geven. "Ik neem Thomas Tuchel niets kwalijk. We hebben vaak samen gedineerd en kunnen goed overweg. Maar onze visie is anders", zegt de erevoorzitter tegen Frankfurter Allgemeine. Hij denkt niet dat hij Alphonso Davies, Aleksandar Pavlovic of Jamal Musiala kan verbeteren: als het niet werkt, moet je een ander kopen. Terwijl ik denk dat je hard met ze aan de slag moet en ze vertrouwen moet geven. Ik verwacht van een trainer dat hij jonge spelers beter maakt."

Hoeness erkent dat Xabi Alonso en Julian Nagelsmann zijn benaderd, maar zelf bedankten voor de eer. Rangnick gaf onlangs ook toe dat hij gesproken heeft met Bayern, maar hij moet zijn keuze nog maken.