Van den Boomen gaat in op Ajax-transfer

Van den Boomen gaat in op transfer: 'Als Ajax mij niet had gebeld...'

26 april om 15:27

Branco van den Boomen kon een mogelijke overstap naar Ajax niet weigeren, zo vertelt hij in gesprek met La Dépêche. De middenvelder had een aflopend contract bij Toulouse en Ajax toonde concrete interesse. Uiteindelijk kon hij de verleiding niet weerstaan en keerde hij terug naar Amsterdam.

"Omdat ik transfervrij was, had ik verschillende opties", begint Van den Boomen, die aangeeft veel gesproken te hebben met Toulouse. "Er was één Bundesliga-club die bijzonder geïnteresseerd was, maar toen kwam Ajax. Ik moest toen een keuze maken tussen naar Amsterdam gaan of in Toulouse blijven, maar het was nog steeds Ajax. Ik kon niet weigeren wat deze club in mijn land vertegenwoordigt en ik wilde laten zien dat ik in een ander project zou kunnen slagen. Dat heeft de doorslag gegeven."

Echter geeft Van den Boomen aan dat het geen eenvoudige keuze was om te maken. "Toulouse deed een geweldig aanbod, want ze wilden mij graag behouden en de fans gaven mij heel veel liefde", aldus de middenvelder. "Ik ben ze voor altijd dankbaar, ook de president Damien Comolli, voor de kans die hij mij heeft gegeven om te blijven. Maar daartegenover stond Ajax en dat kon ik niet weigeren."

"Als Ajax mij niet had gebeld, was ik zeker in Toulouse gebleven", vervolgt Van den Boomen zijn verhaal. Hij kon ook rekenen op interesse van andere clubs in de Ligue 1. "Maar als ik ervoor had gekozen om in Frankrijk te blijven, zou ik bij Toulouse zijn gebleven. Maar Ajax kwam en dat was de kans voor mijn familie om naar huis te gaan en ik had de kans om voor de grootste club van mijn land te spelen. Daarom ben ik tot deze beslissing gekomen."