Van den Boomen looft teamgenoot: 'Fantastisch, groot compliment'

Van den Boomen looft teamgenoot: 'Fantastisch, groot compliment'

25 februari - 21:00
57

Branco van den Boomen was maar over weinig dingen te spreken na de 2-0 nederlaag van Ajax tegen AZ. Maar het debuut van Ahmetcan Kaplan was voor de middenvelder in ieder geval wel een aanknopingspunt

Van den Boomen reageerde bevestigend op de vraag of er na de verliespartij wel aanknopingspunten te noemen waren. "Bijvoorbeeld Kaplan die fantastisch inviel, een groot compliment naar hem. Voor de rest moeten we kijken hoe we hier verder mee gaan en of we hierop gaan trainen of op een ander systeem", aldus de 28-jarige spelverdeler tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Ook krijgt Van den Boomen de vraag wat hij van het 5-3-2-systeem vond. "Als je kijkt naar de selectie van vandaag, denk ik goed dat het bij de ploeg past. We hadden twee type backs die ideaal zijn voor deze positie. Ik was wel verrast, maat het klonk wel als een goed plan." En of je zo'n systeemverandering kan doorvoeren zonder er goed op trainen? "Je wil het liefst automatismes in het team. Maar het is aan de professionals om dit plan goed uit te voeren. Dat hebben we vandaag niet gedaan."