'Van den Boomen was niet normaal, iedereen zag dat Eindhoven niet zijn niveau was'

'Van den Boomen was niet normaal, iedereen zag dat Eindhoven niet zijn niveau was'

20 maart - 10:00 Laatste update: 10:12
59

Branco van den Boomen is inmiddels al een tijdje speler van Ajax, maar bij de clubs waar hij hiervoor speelde maakte de middenvelder ook al grote indruk. Bij FC Eindhoven bijvoorbeeld, zo vertelt Stevy Okitokandjo in de laatste episode van VP’s Avonturiers van VoetbalPrimeur.

De aanvaller speelt inmiddels bij Puerto Cabello FC in Venezuela, maar daarvoor speelde hij op proef bij FC Eindhoven. Daar deed hij duels mee met Van den Boomen. "Hij speelde daar toen ook, hij kwam toen net van Ajax. Dat is natuurlijk wel top om daarmee te spelen als spits, want je krijgt al die balletjes van hem. Echt heel fijn. Je zag toen al wel dat hij echt niet normaal was. Iedereen kon wel zien dat hij daar niet op zijn niveau speelde. Prachtig om te zien dat hij de stap terug naar Ajax heeft gemaakt."

Uiteindelijk pakte de proefperiode voor Okitokandjo niet goed uit. Na een periode bij AS Trencin werd de deal met Eindhoven plots afgeblazen. "Het aparte was, toen ik terugkwam van Trencin, hoefde ik ineens mijn medische keuring niet meer te doen voor de transfer. Toen ging ik naar de club en de trainer begreep ook niet wat er was misgegaan. De club wilde me, de coach wilde, ik wilde. De hele voorbereiding had ik meegedaan, ik stond al op de elftalfoto en de persconferentie stond ook al gepland, maar plots ging het niet door."

Van den Boomen maakte in de zomer van 2014 de overstap van Jong Ajax naar FC Eindhoven. Na huurperiodes bij Willem II en sc Heerenveen maakte hij in 2019 de overstap naar De Graafschap. Een jaar in Doetinchem leverde hem een transfer naar het Franse Toulouse op en daar bloeide de middenvelder weer op. Na drie jaar in Frankrijk, waarin hij één keer de beker won, verdiende hij een transfer terug naar Ajax.

Lees hier het hele verhaal in VP's Avonturiers met Stevy Okitokandjo: