Van der Ree en Groningen pakken 'laatste strohalm':

Groningen pakt 'laatste strohalm': "Eindelijk gaat het niet meer over dat feit"

25 februari om 21:24

FC Groningen-trainer Dennis van der Ree erkent dat een last van zijn schouders is gevallen na de overtuigende 3-0 zege op Excelsior. De Trots van het Noorden pakte voor het eerst sinds 23 oktober 2022 drie punten in de Eredivisie en achterhaalde en passant nummer zestien FC Emmen.

Groningen wist liefst elf keer op rij niet te winnen in competitieverband. "We hebben de laatste strohalm gegrepen", concludeert Van der Ree voor de camera van ESPN. Voor de opvolger van Frank Wormuth was het zelfs de eerste keer dat hij het zoet van de overwinning mocht proeven in De Euroborg. "We zaten hier zo tegenaan te hikken. Eindelijk gaat het niet meer over het feit dat we al zo lang wachten op winst."

Van der Ree ziet eindelijk weer wat lichtpuntjes voor Groningen. De achterstand op nummer vijftien Excelsior bedraagt nu drie punten. Wel is hij nog voorzichtig. "Om onderin weg te komen hebben we meer goede resultaten nodig, we zijn er nog niet. We hebben vandaag ook niet tegen Ajax gespeeld, daar moeten we ook rekening mee houden."