Klaassen spreekt Cocu tegen: 'Daardoor ontstond een nieuwe situatie'

Klaassen spreekt Cocu tegen: 'Daardoor ontstond een nieuwe situatie'

27 februari - 12:35
182

Davy Klaassen vindt dat van buitenspel geen sprake was tijdens zijn gelijkmaker voor Ajax tegen Vitesse. Onder meer coach Phillip Cocu van de Arnhemmers vond dat de goal afgekeurd had moeten worden, maar daar is de Amsterdamse doelpuntenmaker het niet mee eens.

Ajax moest na dertig minuten in de achtervolging door de openingstreffer van Vitesse en binnen drie minuten deed Klaassen iets terug. Wel was er discussie of de middenvelder buitenspel stond. Zelf was hij daar niet bang voor. "Op het moment dat ik werd aangespeeld, stond ik buitenspel, maar doordat de tegenstander de bal duidelijk wilde wegkoppen, ontstond een nieuwe situatie", oordeelt hij in De Telegraaf. "Uiteindelijk vertrouw je op de scheidsrechter en de VAR. Zij zien het uiteindelijk toch het beste."

De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 1-2 en maakten geen fout in de jacht op koploper Feyenoord. "Als we uiteindelijk de titel pakken, zijn dit wel de wedstrijden waar je met tevredenheid op terugkijkt. Potjes waarin het niet makkelijk gaat, maar die je er toch uitsleept", zegt Klaassen, die ook donderdag in de KNVB Beker-wedstrijd tegen De Graafschap weer hoopt te spelen. "Ik wil altijd spelen. Ik voel me goed. Wat de trainer in gedachten heeft, weet ik niet, maar ik hoop dat hij me opstelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie