'Vermoedelijke winnaar in strijd om Haaland: nieuwe en enorme deal wacht op spits'

'Vermoedelijke winnaar in strijd om Haaland: nieuwe en enorme deal wacht op spits'

27-02-2023 13:25
28

Een miljoenendeal wachten met Nike wacht op Erling Haaland. Meerdere grote merken hoopten de Noor te strikken, maar het lijkt erop dat zijn vorige schoensponsor aan het langste eind trekt.

Nike had al een deal met Haaland, die geldig was tot januari 2022. Nu is het Amerikaanse merk weer dicht bij een overeenkomst met de Noor en heeft het een voorsprong op zijn concurrenten, meldt The Athletic. De verwachte deal gaat 22,6 miljoen euro per jaar opleveren voor de jonge aanvaller. Desondanks is het geld geen doorslaggevende factor in de keuze van Haaland. Zijn prioriteit ligt bij de comfort van de schoenen.

Haaland, die dit seizoen goed was voor 33 doelpunten in hetzelfde aantal wedstrijden, speelde voor ruim een jaar zonder schoensponsor. Doordat zijn deal met Nike was verlopen, droeg Haaland in de voorbije periode ook kicksen van concurrenten Adidas en Puma. Beide hebben recent een voorstel gedaan bij de Manchester City-spits. Nu lijkt Puma het opgegeven te hebben, omdat ze recent een deal sloten met voormalig Nike-atleet Jack Grealish. Hierdoor komt er bij Nike weer een plek vrij voor Haaland.