LIVE-discussie: Heitinga schudt Ajax-opstelling door elkaar voor bekerduel

LIVE-discussie: Heitinga schudt Ajax-opstelling door elkaar voor bekerduel

02-03-2023 19:46 Laatste update: 19:54
138

Een flink gewijzigd Ajax staat donderdag tegenover De Graafschap in de kwartfinale van de KNVB Beker. Trainer John Heitinga kiest voor zeven nieuwe spelers en zet onder meer aanvoerder Dusan Tadic op de bank in Doetinchem.

De Amsterdammers hebben een druk programma achter de rug, waardoor Heitinga nu enkele spelers spaart. Naast Tadic beginnen onder anderen Devyne Rensch, Edson Álvarez, Owen Wijndal en Steven Berghuis als wissel. Bovendien vervangt Remko Pasveer onder de lat Gerónimo Rulli.

Wedden

Meer odds

Het biedt kansen aan enkele nieuwe namen. Zo maakt Jorrel Hato zijn basisdebuut. De pas zestienjarige verdediger vormt de defensie met Jorge Sánchez, Jurriën Timber en Calvin Bassey. Op het middenveld mag Florian Grillitsch voor de tweede keer sinds zijn komst naar Ajax in de basis beginnen. De Oostenrijkse controleur weet zich gesteund door Davy Klaassen en Mohammed Kudus, die een linie zakt. Voorin mag Brian Brobbey weer eens starten. Hij wordt geflankeerd door Francisco Conceição en Steven Bergwijn.

Bij De Graafschap moet Siem de Jong het duel met zijn oude club missen. Met Xandro Schenk, Rio Hillen en Alexander Büttner staan wel drie spelers op het veld met een verleden in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

De opstellingen
De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Valencia, Kaak; Haen, Neghli

Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Hato; Grillitsch, Kudus, Klaassen; Conceição, Brobbey, Bergwijn