Idrissi glashelder: 'Ontzettend dom, bewust en onsportief'

Feyenoord-matchwinner Idrissi glashelder: 'Ontzettend dom, bewust en onsportief'

5 maart om 07:18

Oussama Idrissi vindt dat FC Groningen de hand in eigen boezem moet steken na de nederlaag in De Kuip. De Feyenoord-aanvaller stoorde zich aan het vele tijdrekken van de bezoekers en stelt dat Isak Määttä 'dom' bezig was.

De Groningse linksback kreeg kort na rust zijn tweede gele kaart, omdat hij de bal - voor de zijlijn - tegen Alireza Jahanbakhsh aanschoot. Idrissi snapt de verontwaardiging daarover niet. "Ik vond beide gele kaarten gewoon ontzettend dom van hem", zegt de matchwinner op de persconferentie.

Zijn eerste prent kreeg Määttä in de blessuretijd van de eerste helft, nadat hij na lang treuzelen de bal toch aan een teamgenoot gaf bij een inworp. "Ze waren letterlijk in de catacomben al tijd aan het rekken, door heel lang in de kleedkamer te blijven zitten", reageert Idrissi. "De keeper heeft volgens mij een halfuur de tijd genomen om de bal eens naar voren te schieten. Dan weet je dat de scheids een keer geel gaat geven. En dat gebeurde in de eerste helft dus ook."

Idrissi kan zich vinden in de beslissing van scheidsrechter Joey Kooij om de Noor van het veld te sturen. "Ik stond aan de andere kant van het veld, maar in mijn belevenis schoot hij die bal bewust en onsportief tegen Alireza aan. Hij kon die bal overal naartoe schieten, maar schoot – in mijn optiek – bewust tegen Ali aan. Dat is onsportief, dan weet je dat de scheidsrechter geel kan geven. Ik ben geen scheidsrechter, maar dat is mijn mening."

Met een man meer brak Feyenoord kort voor tijd de ban tegen Groningen. Idrissi zag zijn voorzet in het doel vallen, maar twijfelde niet aan een goede afloop. "We hebben meerdere malen bewezen dat we tot het gaatje kunnen gaan dit seizoen. Het oogt nu misschien alsof het één van de laatste minuten was, maar voor mijn gevoel zou er veel blessuretijd bij komen. We waren zó dominant, die goal zou vroeg of laat vallen."