Noodlijdend Cambuur doet weer helemaal mee na 4-1 overwinning

05-03-2023 21:53
86

SC Cambuur is in de strijd tegen degradatie weer springlevend. Het boekte zondagavond een ruime 4-1 thuisoverwinning op Go Ahead Eagles, waardoor de Leeuwarders nog wel hekkensluiter zijn, maar de achterstand op nummer zeventien FC Groningen nog maar één punt is.

De start van Cambuur had niet beter gekund, want al na dertien minuten spelen scoorde Michael Breij. De middenvelder rondde keurig af na een prima aanval over links, waardoor Go Ahead al vroeg met de neus op de feiten werd gedrukt. Uit het niets maakte Mats Deijl echter alweer gelijk. Voor rust maakte Mimoun Mahi zijn eerste treffer in dienst van Cambuur.

Go Ahead was in de tweede helft tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Isac Lidberg raakte de paal, waarna Rashaan Fernandes op doelman Robbin Ruiter stuitte. Kort daarna maakte Bjorn Johnsen zijn derde doelpunt voor Cambuur, waarmee hij zijn ploeg op 3-1 bracht.

En toen Navarone Foor, die voor de goal van Johnsen al een kans miste, voor 4-1 zorgde, was de zege voor Cambuur definitief binnen. Het is voor de Leeuwarders pas de vierde zege van het seizoen.

Volgende week zondag treft Cambuur PSV, maar daarna zijn Excelsior en FC Emmen de tegenstanders.