Jeugdig AZ in Rome: Jansen maakt 21-koppige wedstrijdselectie bekend

Mooi nieuws voor Youth League-uitblinker van AZ, die meereist naar Rome

6 maart om 11:20
Laatste update: 6 maart om 11:22

De negentienjarige Mexx Meerdink heeft een plekje in de AZ-selectie voor het duel met SS Lazio bemachtigd. Het talent blonk recent nog uit in de Youth League en reist nu dus mee naar Rome.

Dit seizoen blonk Meerdink uit in de jeugdteams van AZ. Vorige week vertolkte hij nog een hoofdrol, toen AZ O18 won van FC Barcelona in de Youth League. Meerdink was goed voor twee goals, waardoor de Alkmaarse talenten met 0-3 wonnen. Dat is dus niet onopgemerkt gebleven bij Jansen. Meerdink wacht nog op zijn debuut voor AZ. Dit seizoen zat hij wel al twee keer op de bank, maar dat was nog niet bij duels in de Conference League.

De talentvolle aanvaller is niet de enige opvallende naam in AZ's wedstrijdselectie voor de Conference League-ontmoeting. Rome Jayden Owusu-Oduro, Lewis Schouten en Sven Mijnans kunnen ook hun debuut maken in het derde Europese toernooi. Sam Beukema en Bruno Martins Indi, normaliter stabiele krachten in de achterhoede, ontbreken wegens blessureleed nog bij AZ. Het duel tussen Lazio en de formatie van Jansen wordt dinsdagavond om 18.45 uur gespeeld