Perez heeft mooie woorden voor Bassey

Perez complimenteert voormalig 'lachertje': 'Ajax kan nu niet zonder hem'

6 maart om 19:28
Laatste update: 6 maart om 21:24

Kenneth Perez ziet beterschap bij Calvin Bassey. Sinds Ajax-trainer John Heitinga hem als linkercentrale verdediger opstelt, is hij van waarde voor de Amsterdammers, constateert de ESPN-analist.

Bassey werd voor de winterstop geregeld als vleugelverdediger gebruikt. Toen het minder met Ajax ging, was hij het mikpunt van kritiek. "Hij werd overal weggezet als lachertje. Hoongelach in het stadion...", zegt Perez bij Voetbalpraat. "Op die positie kwam hij in zijn zwakte. Hij moest daar voetballen en voetballen kan hij niet goed. Het is aan trainers om spelers in hun kracht te zetten."

Perez maakt de vergelijking met Sergio Busquets bij FC Barcelona. "Zet hem in grote ruimtes en hij kan het niet belopen. Dan denkt iedereen: wat een matige speler." Bassey is volgens de Deen duidelijk geen linksback. "Hoe hij dat invulde, deed pijn aan de ogen." Onder Heitinga is Bassey centrale verdediger en vormt hij het hart van de defensie met Jurriën Timber. "Het Ajax van nu kan niet meer zonder hem als centrale verdediger. Met zijn snelheid en kracht kan hij veel oplossen."