Hoedt stellig: 'Lazio is zwaar favoriet tegen AZ'

Hoedt wijst steunpilaren Lazio aan: 'Zwaar favoriet tegen AZ'

7 maart om 07:40

Wesley Hoedt bestempelt SS Lazio als de grote favoriet in het Conference League-tweeluik met AZ. De inmiddels 29-jarige verdediger kijkt met bijzondere interesse uit naar de clash tussen de Alkmaarders en de Romeinen.

Hoedt brak bij AZ door en speelde vervolgens twee jaar voor Lazio. "Als je op papier kijkt, is Lazio zwaar favoriet", zegt hij op de clubkanalen van de Eredivisie-club over de clash tussen zijn ex-werkgevers. "Als je kijkt naar de spelers die daar rondlopen en de grootte van de club, dan moet dat ook wel. Maar ik moet zeggen dat AZ het ook heel goed doet. Onder Pascal Jansen maken ze een goede indruk. Het wordt een leuke wedstrijd met twee voetballende ploegen."

De mandekker van Watford noemt Lazio 'een fantastisch grote club'. De ploeg van Maurizio Sarri herbergt de nodige sterren. "Het elftal draait al jaren om Ciro (Immobile, red.) en Milinkovic-Savic heen. Dat zijn de twee motoren van het elftal, die het draaiende houden. Luis Alberto is ook heel goed, Felipe Anderson is teruggekeerd... Ook zo'n Pedro. Daar zit veel kwaliteit", waarschuwt hij. Overigens ontbreekt Immobile dinsdag door een blessure.

Ondanks de kwaliteiten van Lazio mag AZ volgens Hoedt hoop koesteren. "Het is een heel fris elftal dat goed voetbal speelt en met veel jonge jongens die bewijsdrang hebben. Dat enthousiasme kan het Lazio heel moeilijk maken."