Kudus is Heitinga dankbaar bij Ajax

Kudus lovend: 'Bij Ajax is hij de trainer waar ik de beste band mee heb'

8 maart om 07:45

Mohammed Kudus is zeer lovend over John Heitinga. De trainer van Ajax gelooft in de Ghanees, die zelf ook het vertrouwen voelt en er beter van gaat spelen.

Kudus is sinds de trainerswissel in Amsterdam een vaste waarde aan de rechterkant. In tien wedstrijden onder Heitinga was de Ghanese uitblinker goed voor zes goals en twee assists. "Mijn relatie met Heitinga is heel goed", verklaart Kudus voor de camera van ESPN.

"Sinds ik hier ben is hij de trainer waar ik de beste band mee heb", vervolgt hij. "Het is fijn om met hem te werken. Hij helpt me om mijn spel te verbeteren. Ook privé is hij er voor mij. Hij geeft mij de mogelijkheid om mijn geloof te praktiseren en dan wil je ook beter je best doen voor de trainer. Religie is is een groot onderdeel van mijn leven."

Atsu-eerbetoon
Kudus is Heitinga ook dankbaar voor de kans die hij kreeg om te scoren tegen Sparta. Na de rake vrije trap bracht de Ghanees een eerbetoon aan Christian Atsu, die om het leven kwam bij de aardbevingen in Turkije. "Ik heb veel tips van hem gekregen. Het is moeilijk, maar hierdoor ga je het leven wel meer waarderen. Het kan opeens afgelopen zijn."