Foute boel Poldervaart tijdens wedstrijd De Graafschap: "Toen wist ik het zeker"

Foute boel Poldervaart tijdens wedstrijd De Graafschap 'Raar, dit hoort niet'

8 maart om 13:14

Adrie Poldervaart probeert langzaam maar zeker op te krabbelen, nadat vorige maand de zeldzame spierziekte Guillain-Barré Syndroom bij hem werd ontdekt. De trainer van De Graafschap wist na de competitienederlaag tegen Telstar dat het foute boel was.

De klachten begonnen op 1 februari, vertelt Poldervaart aan het Algemeen Dagblad. "Ik kreeg pijn aan mijn rug en mijn bil. Even later begonnen mijn handen, benen, tong en bil te tintelen." Het vermoeden dat het niet goed was, werd enkele dagen later bevestigd tijdens een wedstrijd van zijn club De Graafschap. Poldervaart struikelde na een grote kans en ging nog een keer naar het gras. "Toen wist ik het zeker: dit is raar, dit hoort niet."

Na een aantal slapeloze nachten door de pijn meldt Poldervaart zich in het ziekenhuis, waar het Guillain-Barré Syndroom wordt geconstateerd. Na ruim twee weken is hij weer thuis en loopt hij kleine rondjes om het huis met een rollator. "Dat ziet er natuurlijk niet uit", glimlacht de trainer. "Het is niet normaal om daar als 52-jarige mee te lopen. Maar naar omstandigheden gaat het nu goed, het gaat in elk geval niet meer achteruit."

Of en wanneer Poldervaart weer de oude wordt, valt niet te zeggen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik helemaal ga herstellen, daar twijfel ik niet over. Ik ben een gezonde vent, heb nooit iets gehad. In principe heb ik alle voorwaarden om goed te herstellen. En weet je: ik had ook verlamd kunnen zijn en nog op de ic kunnen liggen, dus er zijn mensen die het veel erger hebben dan ik."