'PSV en Van Aanholt bereiken mondeling akkoord over verlengde samenwerking'

'PSV en Van Aanholt bereiken mondeling akkoord over verlengde samenwerking'

8 maart om 14:08
Laatste update: 8 maart om 14:17

PSV heeft een mondeling akkoord met Patrick van Aanholt bereikt over een langer verblijf, meldt het Eindhovens Dagblad. De linkervleugelverdediger wordt de tweede seizoenshelft gehuurd van Galatasaray, maar verdedigt ook volgend seizoen het shirt van PSV.

Van Aanholt heeft het naar zijn zin bij de huidige nummer drie van de Eredivisie, terwijl Galatasaray wil meewerken aan de plannen van PSV en de speler, klinkt het. De Eindhovenaren zijn naar verluidt eveneens tevreden over de samenwerking en zijn daarom blij de negentienvoudig Oranje-international binnenboord te houden. 

In Turkije beschikt Van Aanholt nog over een contract tot medio 2024. Hij blijft tot de zomer van dat jaar bij PSV, al is het nog onduidelijk hoe de nieuwe situatie wordt ingevuld. Algemeen directeur Marcel Brands maakte er al geen geheim van Van Aanholt graag in Eindhoven te houden. Door het binnenboord houden van de linksback is er al een post voor aankomende transferzomer ingevuld.

Andere huurlingen
Over de toekomst van Fábio Silva en Thorgan Hazard, die eveneens worden gehuurd, wordt naar verluidt later besloten. Eerstgenoemde zou het bij PSV naar zijn zin hebben, al is het onbekend of Wolverhampton Wanderers wil meewerken aan een langer verblijf. PSV hoopt nog altijd Jarrad Branthwaite definitief van Everton over te nemen.