Kwakman ziet nog Oranje-kandidaat: 'Verdient hij meer dan Hartman? Weet ik niet'

Kwakman ziet nog Oranje-kandidaat: 'Verdient hij meer dan Hartman? Weet ik niet'

08-03-2023 15:42 Laatste update: 18:02
79

Kees Kwakman had niet raar opgekeken als Bjorn Meijer in de voorselectie van het Nederlands elftal had gezeten. De negentienjarige Club Brugge-verdediger is door bondscoach Ronald Koeman links laten liggen.

Vorige week vrijdag maakte Koeman zijn 37-koppige voorselectie bekend. Op de linksbackpositie kregen Tyrell Malacia, Daley Blind en Quilindschy Hartman een uitnodiging. Meijer valt buiten de boot, terwijl hij dinsdagavond tegen Benfica (5-1) ondanks de zeperd een sterke indruk maakte. "Hij staat er gewoon weer in, scoort zelfs, maar hoort niet bij die 37 spelers. Hij heeft een vaste basisplaats en speelt in de Champions League. Zijn jullie verbaasd dat hij er niet bij zit?", vraagt presentator Sinclair Bischop aan zijn collega's bij Voetbalpraat op ESPN.

Wedden

Meer odds

Kwakman heeft zelf een vermoeden waarom Meijer niet in de voorselectie is opgenomen. "Wij hebben altijd het gevoel dat spelers uit de Eredivisie toch wel groot gemaakt worden in vergelijking met spelers in het buitenland." De voormalig verdediger annex middenvelder vindt het lastig om over Meijer te oordelen, omdat hij Hartman wekelijks ziet spelen en de linksback van Club Brugge niet. "Meijer is een heel seizoen basisspeler in de competitie en Champions League. Dan zou je eigenlijk zeggen: verdient hij het niet meer dan Hartman? Ik weet het niet, maar je mag toch aannemen dat ze iedereen scouten."