Almere City haalt aanvaller met Premier League- en Champions League-ervaring

Almere City haalt aanvaller met Premier League- en Champions League-ervaring

08-03-2023 17:47
4

Rajiv van La Parra was ruim een jaar clubloos, maar de aanvaller is nu weer onder de pannen. Hij tekent bij Almere City en keert dus weer terug in Nederland. Van la Parra ligt nu tot het einde van het seizoen vast in Flevoland.

De inmiddels 31-jarige Rotterdammer is bezig aan een kleurrijke loopbaan. Hij komt uit de jeugd van Feyenoord en speelde al bij clubs als Caen, sc Heerenveen, Wolverhampton Wanderers, Brighton & Hove Albion, Huddersfield Town en Rode Ster Belgrado. Drie seizoenen geleden kwam hij met de laatstgenoemde club nog uit in de Champions League. Toch was Van la Parra al een jaar clubloos, nadat zijn contract werd ontbonden bij het Griekse Apollon Smyrnis.

Nu vervolgt de buitenspeler zijn loopbaan dus bij Almere City. "Het begint allemaal bij ambitie en de drive om elke dag weer het beste uit jezelf te halen", zegt hij tegenover de clubkanalen. "Het verhaal van de club past daarom heel goed bij mijn verhaal. Ik zocht een club om weer aan voetballen toe te komen en de klik bij Almere City FC was er meteen. Als je ziet wat er hier allemaal gebeurt om als club elke dag beter te worden, dan kun je daar alleen maar ontzag voor hebben."

Technisch manager Johan Hansma zegt dat Van la Parra al een goede indruk achterliet in Almere. "Rajiv is een jaar lang op zoek geweest naar een club. Door de Brexit ging een terugkeer naar Engeland niet door. Hij wil graag zijn kwaliteiten laten zien en is blij met de kans die wij hem bieden. In proeftrainingen en in gesprekken met diverse mensen binnen de club heeft hij een positieve en goede indruk achtergelaten."