Elia doet boekje open over onrecht: 'Transfer naar Bayern werd tegengehouden'

Elia doet boekje open over onrecht: 'Transfer naar Bayern werd tegengehouden'

09-03-2023 07:11
50

Eljero Elia is een ander mens geworden sinds hij zijn actieve voetballoopbaan achter zich heeft gelaten. De oud-aanvaller laat kritiek makkelijker van zich afglijden, kan beter relativeren en weet nu wie hij kan vertrouwen en wat belangrijk is in het leven. Dat was in zijn actieve loopbaan wel anders vertelt Elia.

"Niemand kan me meer gek maken", zegt een zelfverzekerde en gelukkige Elia in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik werd zo boos als mij onrecht werd aangedaan. Bijvoorbeeld toen er een transfer van HSV naar Bayern München werd tegengehouden, terwijl de club had toegezegd mee te werken. Het klopte gewoon niet." Elia speelde in zijn loopbaan voor mooie clubs als Juventus, HSV en hij werd kampioen met Feyenoord.

Voor Elia was het niet makkelijk hoe hij werd weggezet op bepaalde momenten in zijn loopbaan. "Werd ik aangereden, stond er in de media dat ik een ongeluk had veroorzaakt. Rende ik na een wedstrijd naar binnen omdat mijn dochtertje op de intensive care lag, zeiden de media dat ik ze ontweek. En om in het Nederlands elftal te komen had ik altijd het idee dat ik een actie dertig keer moest laten zien, terwijl anderen aan vijf keer genoeg hadden."

Ook financieel werd Elia tijdens zijn loopbaan vaak onrecht aangedaan, ook door bekenden. "Ik deed voor sommige jongens alles, steunde ze financieel. Maar eenmaal doorgebroken behandelden ze me als een stuk stront. Of ze stopten met hard werken, terwijl ik ze betaalde. Ik kijk het nu veel langer aan voor ik talenten binnenhaal. Ik was Robin Hood die maar voor iedereen betaalde. Dat ben ik niet meer."