PSV wil samenwerken met academie van Piet de Visser

PSV ziet 'interessante spelers' en wil samenwerken met academie van Piet de Visser

9 maart om 18:13

PSV bekijkt de mogelijkheden om nauwer samen te gaan werken met de voetbalacademie van Piet de Visser en Godwin Attram in Ghana. Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber en Eric Addo besloten onlangs een kijkje te nemen tijdens het verblijf van de meesterscout (88) in Accra.

De Eindhovense club had eerder Kojo Peprah Oppong, die onder contract staat IFK Nörrkoping, op proef. De achttienjarige verdediger komt voort uit de academie van De Visser. Hij maakte samen met een andere ploeggenoot een dusdanig goede indruk dat Faber een bezoekje besloot te brengen aan De Visser, die zelf voor het eerst in vier jaar weer eens bij zijn academie kon gaan kijken.

"Ze hebben het geweldig voor elkaar", zegt Faber in De Telegraaf. "Met hun aanpak zijn ze naar de maatstaven van het land heel vooruitstrevend. De mix van Afrikaanse en Europese elementen levert interessante spelers op. Het zijn ook allemaal jongens die opdrachten nog gewoon uitvoeren."

Faber hoopt dat zijn bezoek meer oplevert. "We gaan kijken hoe we op een structurele manier met de academie kunnen samenwerken. Al in de jongste categorie lopen er geweldige talenten rond. We gaan samen kijken hoe we die het beste verder kunnen ontwikkelen."