'Vertrek Conte onvermijdelijk: Luis Enrique goede optie voor Spurs'

'Conte nog maximaal 12 duels op de bank: Spurs denkt aan Luis Enrique'

9 maart 2023 om 18:32

Tottenham Hotspur heeft al een shortlist samengesteld met mogelijke opvolgers van Antonio Conte. Dat meldt The Athletic. Een vertrek van de Italiaanse manager is onvermijdelijk na de Champions League-uitschakeling tegen AC Milan (0-0).

In opdracht van voorzitter Daniel Levy heeft technisch directeur Fabio Paratici een lijst met kandidaten opgesteld. The Athletic vermoedt dat Luis Enrique bovenaan dat lijstje staat. Paratici is al langer gecharmeerd van de voormalig bondscoach van Spanje. 

Na de uitschakeling tegen AC Milan sloot Conte zelf niet uit dat Tottenham hem voor het einde van het seizoen op straat zet. Voorlopig zit hij echter nog in het zadel, mede doordat Levy er niet happig op is om weer een afkoopsom te betalen aan een trainer. The Athletic stelt wel dat gesprekken over zijn aflopende contract definitief zijn gestaakt, waardoor hij nog maximaal twaalf wedstrijden op de bank zit in Noord-Londen.

Bovendien kan hij alsnog zijn congé krijgen als de resultaten in de komende weken niet verbeteren. Spurs wil hoe dan ook een herhaling van twee jaar geleden voorkomen, toen meerdere kandidaten bedankten en pas na een lange en moeizame zoektocht Nuno Espirito Santo werd aangesteld. De Portugees hield het slechts tien duels vol, waarna Conte het stokje overnam.