Jonk kroop door oog van de naald: 'Hadden we die twee verloren was ik ontslagen'

Bestuurlijke crisis binnen Volendam compleet: 'Moet hij wel een strafblad hebben'

10 maart om 10:26
Laatste update: 10 maart om 11:37

In Volendam is inmiddels duidelijk dat niet alle neuzen dezelfde kant opstaan. Trainer Wim Jonk doet een boekje open over de machtsverhoudingen in het vissersdorp en vertelt dat het niet veel had gescheeld of de clubleiding had hem op straat gezet.

Donderdagavond hield de club een vergadering over de bestuurscrisis en daarbij vielen harde woorden. "Het staat zwart op wit en hij heeft duidelijk verwoord dat hij ons weg wil hebben", doelt Jonk op de rvc van FC Volendam bij ESPN. "Dat wilden ze vooral vanwege macht. Kijk, nu is het makkelijk praten en kan hij mij niet ontslaan, omdat de resultaten goed zijn. Maar ze hebben daar gezeten en als we de laatste twee wedstrijden hadden verloren, dan zouden ze me ontslaan. Treurig dat je op die manier moet werken."

De voorzitter van FC Volendam Jan Smit, blijft juist achter Jonk en Keje Molenaar staan. "Ik vind het nogal wat als je je niet durft uit te spreken", zegt hij over de rvc van FC Volendam. "Wij denken dan dat hij of een strafblad heeft of dat hij iets geks gedaan heeft. Wij zouden dan graag horen in welke hoedanigheid Keje onder de bus komt te liggen. Want dat moet toch wel heel erg zijn."