Jonk kondigt contractverlenging aan: 'Grote onzin dat we op macht uit zijn'

Jonk kondigt contractverlenging aan: 'Grote onzin dat we op macht uit zijn'

07-03-2023 07:08 Laatste update: 09:26
19

Wim Jonk blijft ondanks de bestuurlijke onrust bij FC Volendam. De 56-jarige trainer en zijn team verlengen op korte termijn hun contracten tot medio 2026, zegt hij in De Telegraaf. FC Volendam heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Jonk stelt dat zijn opdracht in het vissersdorp nog niet volbracht is. "Deze club is niet van de commissarissen of wie dan ook. We werken samen met de directie en het bestuur en daarmee vormen we één blok dat het beste voor heeft met FC Volendam", reageert hij in de krant. "We realiseren ons dat het project nog niet af is. Deze club is nog niet duurzaam gezond."

Zijn contractverlenging betekent niet dat Jonk zich erbij neerlegt dat Keje Molenaar geen vicevoorzitter wordt. Hij noemt dat nog steeds 'ongelooflijk'. "Ook Keje is een grondlegger van dit project en kan met zijn kennis en kunde als advocaat en oud-profvoetballer nog veel toevoegen."

Onder leiding van Jonk promoveerde Volendam binnen drie jaar naar de Eredivisie. Door een opmars na de winterstop lonkt handhaving. "We zien onszelf als een soort bouwploeg die de club voor de komende jaren in de steigers zet, zodat we uiteindelijk zelf overbodig worden. Dus verhalen dat we op macht uit zijn, zijn echt de grootst mogelijke onzin", benadrukt hij. "Met een goede opleiding, scouting, visie en organisatie kan FC Volendam tot in de lengte der jaren door. Zeker als er volgens ons opleidingsmodel nog meer waarde op het veld wordt gecreëerd, zoals bij Micky van de Ven is gelukt en we bij Ajax ook hebben gedaan."

Jan Smit
Voorzitter Jan Smit toont zich in de wolken met de nieuwe deal. "De afgelopen maanden heb ik ook wel een aantal nachten wakker gelegen, omdat ik bang was dat onze gezamenlijke droom in duigen zou vallen. Maar gelukkig kiest Wim voor het sprookje en laat hij zijn hart spreken. Hij kan overal naar toe, maar toch wil hij met ons verder bouwen", stelt de zanger en presentator, die dit keer geen tegengas van de raad van commissarissen verwacht.

"Ik heb door de tegenwerking van de raad van commissarissen ook op het punt gestaan om het bijltje erbij neer te gooien. Maar Wim heeft mij aan boord gehouden door te stellen dat we dit met z’n allen doen of niet", besluit Smit.