Wanneer Koeman EK-selectie Oranje moet indienen

Koeman in actie: op deze datum moet de EK-selectie van Oranje bekend zijn

16 mei om 11:00

Nu het EK steeds dichterbij komt, zal elke topvoetballer er alles aan doen om nog een plekje te bemachtigen in de EK-selectie van zijn land. Ook voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman breekt het moment van de waarheid aan. Dít is wanneer hij zijn selectie van het Nederlands elftal moet indienen.

Het EK in Duitsland begint vrijdag 14 juni om 21.00 uur in de Allianz Arena. Wie er aan het eindtoernooi gaan deelnemen, wordt uiterlijk een week eerder duidelijk. 

Wanneer moet Koeman de EK-selectie van Oranje indienen?

Op 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie hebben ingeleverd bij de UEFA. Eerder mag ook, maar de verwachting is dat Koeman het eerstvolgende oefenduel met Canada nog afwacht. Deze wordt een dag voor de deadline gespeeld in De Kuip. Op 16 mei wordt de voorselectie bekendgemaakt.

Door enkele blessure- en twijfelgevallen kent de bondscoach nog een aantal kopzorgen. Positief is wel dat de UEFA gehoor gaf aan zijn oproep om de EK-selecties te verruimen van 23 naar 26 spelers.

Normaliter wordt er een trainingskamp afgewerkt in aanloop naar het eindtoernooi. Dit jaar is dat door de volle competitieschema's niet het geval. Voor het EK 2020 bestond de voorbereidingscyclus uit vier delen: een week in Zeist, een week in De Lutte, een week in Oostenrijk en vervolgens het vaste trainingskamp op de KNVB Campus in Zeist.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: