ESPN zendt Twente en AZ niet, maar Ajax wel uit

ESPN verklaart: ontknoping Twente en AZ niet op tv, duel van uitgespeeld Ajax wel

16 mei om 13:27

FC Twente en AZ strijden zondag nog om de belangrijke derde plaats in de Eredivisie, maar fans van de Tukkers en Alkmaarders kunnen hun club niet volledig live op televisie zien. ESPN kiest er onder meer voor om Vitesse - Ajax uit te zenden, twee clubs die al zijn uitgespeeld.

"Ik snap dat er mensen op het eerste oog teleurgesteld zijn, maar ik wil hier allereerst benadrukken dat alle negen wedstrijden wel degelijk live te zien zijn. Alleen dan via ESPN Watch. Op je computer, iPad of telefoon kun je alles volgen", reageert Maarten van Rooijen, woordvoeder van ESPN, in gesprek met TC Tubantia

"Wij hebben nou eenmaal maar vier kanalen op tv en jaren geleden hebben we besloten om daar de wedstrijden van PSV, Feyenoord en Ajax op de 33ste en 34ste speeldag uit te zenden. Daar wijken we niet vanaf", gaat Van Rooijen verder. "De ontevredenheid daarover wordt steeds minder, omdat steeds meer mensen gebruik maken van streamingsdiensten."

Van Rooijen snapt dat de keuze wat verbazing wekt. ESPN had een journalistieke afweging kunnen maken, aangezien FC Twente en AZ zich allebei nog hopen te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. "Dat had een optie kunnen zijn, maar dan waren er nog meer mensen ontevreden geweest. We zijn een televisiezender en kiezen waar de meeste behoeftes liggen. En de traditionele top-drie trekt verreweg de meeste kijkers. Kortom: met dit aanbod doen we de meeste mensen een plezier."

Volgens Van Rooijen zal er op het schakelprogramma op ESPN 1 wel wat meer aandacht uitgaan naar FC Twente en AZ. PSV – RKC Waalwijk, Feyenoord - Excelsior en Vitesse - Ajax zijn te zien op respectievelijk het tweede, derde en vierde kanaal.