'PSG zet duo onder voorwaarde niet op straat'

'PSG grijpt onder één voorwaarde toch niet in na nieuw Champions League-debacle'

10 maart om 11:13

Aanvankelijk leek het erop dat Christophe Galtier ontslagen zou worden bij Paris Saint-Germain als zijn ploeg niet won van Bayern München, maar nu mag de coach toch aanblijven. Dat meldt Le Parisien. PSG stelt wel een voorwaarde aan een langer verblijf van Galtier en technisch directeur Luis Campos.

PSG verloor woensdag met 2-0 van Bayern, terwijl het drie weken eerder ook al tegen een nederlaag aanliep tegen Der Rekordmeister. De Franse grootmacht is daardoor gestrand in de achtste finale van de Champions League. Voor de tweede ontmoeting met Bayern werd er gespeculeerd over de toekomst van Galtier. De verwachting was dat hij ontslagen zou worden bij een nieuwe nederlaag, maar dat gebeurt dus niet.

De coach mag samen met directeur Campos in ieder geval het seizoen afmaken in Parijs, zo stelt Le Parisien. Als PSG niet aan de haal gaat met de landstitel, is het echter wel einde verhaal voor de twee. De Parijzenaren staan momenteel royaal aan kop in de Ligue 1, met acht punten meer dan achtervolger en aartsrivaal Olympique Marseille.

Campos heeft al grote plannen voor komende zomer. Hij wil een volledig nieuw elftal rondom Kylian Mbappé heen gaan bouwen. Het is de bedoeling dat er twee nieuwe verdedigers, twee nieuwe middenvelders en twee nieuwe aanvallers gehaald gaan worden onder het bewind van de Portugees.