Van Nistelrooij komt met blessure-updates bij PSV

Mogelijk einde seizoen voor Mauro bij PSV, ook update over Luuk de Jong

10 maart om 12:45

Ruud van Nistelrooij hoeft voorlopig niet te rekenen op Mauro Júnior bij PSV. De jeugdinternational is afgereisd naar een kniespecialist in zijn geboorteland Brazilië, nadat eerder al duidelijk werd dat hij geblesseerd raakte op de training. Daarnaast is Luuk de Jong een twijfelgeval voor het duel met Cambuur.

Een week geleden dook er een foto op van Mauro die van de training werd gedragen. Nu is er meer duidelijkheid over de ernst van zijn kwetsuur. De Braziliaan gaat in zijn thuisland naar een kniespecialist, die hem zal behandelen. Dat vertelt Van Nistelrooij op zijn persconferentie. Mauro zal voorlopig niet meer in actie komen. Mogelijk is het zelfs einde seizoen voor de multifunctionele PSV'er. Dat is zuur voor Mauro, aangezien hij dit seizoen nog amper wedstrijden heeft kunnen spelen.

Van Nistelrooij komt daarnaast ook met een update over De Jong. "Zijn enkel gaat goed vooruit. Of Cambuur te snel komt, moet de komende dagen duidelijk worden. Maar hij gaat goed vooruit", laat de coach optekenen door De Telegraaf. Sávio, Fodé Fofana, Thorgan Hazard en Walter Benítez zijn in ieder geval niet van de partij als PSV zondagmiddag tegenover Cambuur staat.