Groningen had geen rood mogen krijgen tegen Feyenoord

KNVB geeft fout toe en stelt FC Groningen in gelijk: 'Beslissing was niet goed'

10 maart om 17:31
Laatste update: 10 maart om 17:32

De tweede gele kaart van Isak Määttä bij Feyenoord is definitief onterecht gegeven door scheidsrechter Joey Kooij. Trainer Dennis van der Ree maakt bekend dat de KNVB dat heeft laten weten aan FC Groningen.

Er was vorige week veel te doen om de rode prent van Määttä. Die incasseerde de verdediger omdat hij een bal tegen Alireza Jahanbakhsh aan schoot. Groningen probeerde de schorsing van Määttä ongedaan te maken. Dat lukte niet, omdat clubs niet in beroep kunnen gaan tegen gele kaarten. Volgens Van der Ree heeft De Trots van het Noorden wel zijn gelijk gekregen.

"De schorsing is niet weg, maar we hebben wel gelijk gekregen dat de kaart een verkeerde was", laat hij op de persconferentie optekenen door RTV Noord. "De beslissing was niet goed en daar is FC Groningen door de KNVB over geïnformeerd."

RTV Noord bevestigt de uitspraken van Van der Ree. Directeur Wouter Gudde heeft namelijk een telefoontje gehad van de commissie scheidsrechterszaken van de KNVB. Daarin werd medegedeeld dat Kooij de tweede gele kaart niet had mogen geven.