Heracles-steunpilaar maakt indruk: 'Hij kan naar Nederlandse topclub'

Lammers: 'Hij kan naar een topclub in Nederland, honderd procent zeker'

11 maart om 09:34

Heracles Almelo-trainer John Lammers is ervan overtuigd dat Emil Hansson kan slagen in de Nederlandse top. Hij ziet dat de 24-jarige Zweed zich sterk heeft ontwikkeld sinds zijn tijd bij Feyenoord.

Hansson was in 28 duels in de Keuken Kampioen Divisie al betrokken bij 29 doelpunten. De linksbuiten scoorde zelf vijftien keer en gaf ook nog eens veertien assists. Lammers vertelt in Voetbal International over zijn Scandinavische kanonnen, met naast Hansson ook Samuel Armenteros en Nikolai Laursen.

"Emil is een goede aangever, maar ook de beste afmaker van de drie", zegt de Heracles-coach. "Zijn eerste aanname is áltijd goed en hij heeft de rust om te zien in welke hoek hij moet schieten. Daar is hij ongelooflijk vast in. Hij kan op hoge snelheid beslissingen nemen, buitenlangs of binnendoor… Ik vind dat hij nog wat sterker kan worden, maar hij heeft ontzettend veel dreiging."

"Emil is in alles een jongen die nu al naar een topclub kan, ook in Nederland, honderd procent zeker", benadrukt Lammers. "Hij heeft natuurlijk al bij Feyenoord gezeten, maar toen was hij nog heel jong. Misschien heeft Emil niet altijd de beste keuzes gemaakt in zijn carrière, soms moet je ook een beetje geluk hebben, maar dit seizoen vind ik hem echt geweldig."

Hansson ligt nog tot medio 2024 vast bij Heracles, dat een optie heeft om het contract met één seizoen te verlengen.