'Tottenham-speler pleiten voor terugkeer Pochettino'

'Tottenham-spelers pleiten voor Pochettino, ook vijf andere managers in beeld'

11 maart 2023 om 13:55
Laatste update: 11 maart 2023 om 14:42

Tottenham Hotspur is begonnen aan de zoektocht naar een opvolger van Antonio Conte. Volgens Sky Sports is de druk op voorzitter Daniel Levy groot om weer in zee te gaan met Mauricio Pochettino.

De Britse omroep weet dat zowel spelers als stafleden van Spurs nadrukkelijk pleiten voor een terugkeer van de Argentijnse manager. Vooral de ervaren spelers zouden hunkeren naar de 'moedige en vooruitstrevende speelstijl' van Pochettino, die na zijn vertrek overboord werd gegooid onder opvolgers als José Mourinho en Conte. Ook de ontwikkeling van spelers zou tot stilstand zijn gekomen.

Levy wil zich niet laten leiden door emotie en is niet vergeten dat Tottenham veertiende stond ten tijde van het ontslag van Pochettino in november 2019, maar de Argentijn staat wel op de lijst. Hij lijkt echter meer ijzers in het vuur te hebben. Bij Real Madrid zien ze in hem de toekomstige opvolger van Carlo Ancelotti. Naast Pochettino denkt Spurs aan Luis Enrique, Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel, Marco Silva en Thomas Frank.

Het is inmiddels duidelijk dat Conte geen toekomst meer heeft bij de Premier League-topclub. De Italiaan vertrekt uiterlijk komende zomer wanneer zijn contract afloopt.