Sparta laat degradatiezorgen weer terugkeren bij Vitesse en kan zelf omhoog kijken

11-03-2023 22:52
77

Sparta Rotterdam blijft volop meedoen om de bovenste plekken in de Eredivisie. De Kasteelheren waren in eigen huis ook te sterk voor Vitesse, waardoor nummer zeven FC Utrecht op afstand blijft en nummer vijf FC Twente juist weer in zicht komt op de ranglijst.

Zoals bekend is Sparta bezig aan een verrassend seizoen. Vooral in eigen huis zijn de Rotterdammers sterk. Toch kwam het wisselvallige Vitesse op voorsprong in Spangen. Uit een korte corner kwam verdediger Dominik Oroz tot scoren namens de Arnhemmers. Het duurde echter niet lang voordat Sparta met een antwoord kwam.

Enkele minuten later stond het namelijk weer gelijk. Opnieuw viel de treffer vanuit een standaardsituatie: Arno Verschueren wist een voorzet van Vito van Crooij tegen de touwen te werken. Daarna greep Sparta het initiatief. De thuisploeg domineerde en kreeg de meeste kansen.

De 2-1 kon daardoor niet uitblijven. Op slag van rust zorgde Koki Saito daar met een fraaie volley voor. Vitesse-doelman Kjell Scherpen, die ook in de voorselectie van Oranje zit, zag er niet goed uit bij de treffer. Daarna bleef het spelbeeld in de tweede helft onveranderd. De fans van Sparta deelden ook nog wat plaagstootjes uit aan Scherpen, door 'Olij in Oranje' te zingen bij foutjes van de boomlange doelman.

Vitesse-back Maximilian Wittek liep in de slotfase tegen een rode kaart aan na een harde botsing. Daardoor kwamen de bezoekers ook niet meer toe aan een slotoffensief, terwijl Sparta via Joshua Kitolano wel nog tot scoren kwam. Zo werd het 3-1 op Het Kasteel, waardoor Sparta de zesde plek nu stevig in handen heeft. Het gat met nummer vijf Twente is daarnaast weer verkleind tot één punt. Vitesse is juist nog niet verlost van zijn degradatiezorgen. Het staat nu drie punten boven de streep.