Ajax strikt groot talent uit België: 'Qua potentie tussen Trossard en Hazard in'

Ajax strikt groot talent uit België: 'Qua potentie tussen Trossard en Hazard in'

12 maart - 08:10
125

Ajax nam in januari het Belgische talent Mika Godts over van KRC Genk. De zeventienjarige linksbuiten annex aanvallende middenvelder, die in eerste instantie aansluit bij de Amsterdamse beloften, staat in eigen land hoog aangeschreven.

Godts bereikte met Genk geen akkoord over een contractverlenging, waardoor Ajax voor één miljoen euro wist toe te slaan. Volgens Jimmy De Schrijver, die Jong Genk volgt namens Het Belang van Limburg, en Jeroen Roppe, commentator van de Belgische sportzender Eleven Sports, een uitstekende zet van de regerend Eredivisie-kampioen. In gesprek met Ajax Showtime geven zij hoog op over de dribbelaar.

"Als ik hem met spelers uit de Belgische nationale ploeg moet vergelijken, zie ik hem een beetje als Leandro Trossard", zegt De Schrijver. "Je zou Godts ook wel met Eden Hazard kunnen vergelijken, alleen is Godts wat sneller. Maar qua dribbel kan je hem vergelijken met beide spelers." Daar sluit Roppe zich bij aan. "Als ik één speler moet noemen waar hij mij op basis van de wedstrijden die ik van hem heb gezien een beetje aan doet denken, is het Eden Hazard."

Roppe komt ook met een Nederlands voorbeeld. "Dan zou ik Arjen Robben kunnen zeggen, omdat hij natuurlijk ook altijd van buiten naar binnen trok en doelgericht was. Godts is de man van de actie en met een neusje voor de goal. Hij is het soort speler waarvoor je naar het stadion komt. Hij was dé attractie bij Jong Genk. Ik denk dat hij alles in huis heeft om een hele grote te worden. De verwachtingen van hem in België zijn zeer hoog."

De Schrijver is iets voorzichtiger. "Als je Godts qua potentie moet vergelijken, zou ik hem tussen Trossard en Hazard inzetten. Ik denk eerder het niveau van Trossard, maar als hij dat kan bereiken, wie weet wat er dan nog meer in zit." Godts speelde tot dusver vier duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij één keer scoorde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie