Van Bommel lyrisch over 'geschenk' Janssen

Van Bommel lyrisch over Nederlands 'geschenk': 'Hoe hij zich wegcijfert...'

12 maart om 11:50

Mark van Bommel telt zijn zegeningen. Niet alleen gaat Royal Antwerp FC als de brandweer in België, met Vincent Janssen heeft de trainer ook de beste spits van de Jupiler Pro League in de gelederen.

Janssen maakt wekelijks indruk met zijn goals - al zestien stuks - en arbeidsethos. "Hoe Vincent zich wegcijfert voor de ploeg...", blaast Van Bommel na de 0-2 zege van Antwerp op RFC Seraing in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is een genot om hem te zien spelen."

"Het is geen geschenk voor een tegenstander om tegen Vincent te voetballen, maar wel voor een trainer om hem onder je hoede te hebben. Hij is een echte teamspits. Hij trekt gaten, is balvast, verlegt het spel en heeft aan een kleine kans genoeg om het verschil te maken."

In bijna de helft van alle competitiegoals is een Nederlander betrokken met een assist of goal. Ook voormalig Ajacied Jurgen Ekkelenkamp heeft na een lange aanloop de smaak te pakken. Van Bommel: "Het is fijn om vast te stellen dat Jurgen dezer dagen een hoog rendement haalt."