Ajax draait er niet omheen: 'Natuurlijk zijn wij favoriet tegen Feyenoord'

Ajax draait er niet omheen: 'Natuurlijk zijn wij favoriet tegen Feyenoord'

12-03-2023 17:15 Laatste update: 17:39
201

"Natuurlijk zijn wij favoriet", zegt Ajax-trainer John Heitinga vol bravoure over de wedstrijd tegen Feyenoord van volgende week. Hij verwacht een goed resultaat in De Klassieker.

Captain Dusan Tadic draaide er niet omheen en Heitinga sluit zich bij hem aan. "Jullie zijn de spanning aan het opbouwen. Natuurlijk zijn wij favoriet. We spelen thuis en komen van ver. Een groot compliment naar de jongens. Zes weken geleden stonden we vijfde en nu zijn we gedeeld koploper", vertelt Heitinga aan ESPN. 

Ajax boekte zondag een 2-4 overwining op sc Heerenveen. Opvallend was dat Heitinga maar één keer wisselde. "We hebben nu een keer geen midweeks programma, dus de jongens zijn uitgerust. Een aantal jongens zal maandag met Jong Ajax spelen, dat is ook goed voor de ontwikkeling. Dat is dan een keuze die je maakt. Morgen komen we terug op dit duel en dan gaat het vizier vol op Feyenoord."

Over het hoge aantal gele kaarten in de slotfase is Heitinga duidelijk. "We wilden niet verliezen. Dat is een dan bepaalde frustratie die je de baas moet zijn als je met 2-4 voor staat."