Schreuder-gerucht ontzenuwd: 'Mensen zeggen dat hij mijn bron was'

Schreuder-gerucht ontzenuwd: 'Mensen zeggen dat hij mijn bron was'

13 maart - 19:40
70

Het is geen goed teken dat Ajax een recherchebureau heeft ingeschakeld om een lek te vinden, oordeelt journalist Mike Verweij van De Telegraaf. Dat kwam deze week naar buiten in het NRC.

"Als je het hebt over een veilige werkomgeving..", zegt Valentijn Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Als iedereen zijn telefoon in moet leveren omdat er iets van een transfer in de media verschijnt, dat heb ik bij De Telegraaf nooit meegemaakt en hoop het nooit mee te maken. Je mag hopen dat er zoveel vertrouwen in een organisatie is dat zoiets niet uitlekt. Dat is gebleken, omdat ze geen lek hebben kunnen vinden in hun eigen organisatie."

Ook Verweij doet zijn zegje. "Het is Ajax-onwaardig om een recherchebureau in te schakelen. Na de affaire-Overmars heb je gepoogd om een veilige werksfeer te creëren, maar dat is dit allesbehalve als iedereen zijn telefoon op tafel moet leggen. Daar zou ik me niet prettig bij voelen."

De officials bij Ajax werden er afgelopen zomer steeds mee geconfronteerd dat gevoelige transferinformatie op internet verscheen. Driessen: "Negen van de tien keer is de omgeving het lek. Wat je wel kunt onderzoeken is of je gehackt bent."

"Bayern München wíl juist met twee pagina's in BILD staan, omdat die beseffen hoe belangrijk dat voor een club is", aldus Verweij. "Wat maakt het nou uit dat een krant weet met welke speler jij bezig bent of welke club zich gemeld heeft voor welke speler? Dan komt er steeds een foto met Ziggo (hoofdsponsor Ajax, red.) op het shirt in de krant."

Schreuder
Over voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder wordt vaak geroepen dat hij naar De Telegraaf gelekt heeft, maar dat is volgens Verweij niet zo. "Er wordt geroepen dat Schreuder mijn bron was. Voor Schreuder hadden we het nieuws, tijdens Schreuder nog steeds en nu hebben we nog steeds veel nieuws, dus ik denk niet dat het Schreuder is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s