Van der Sar spreekt teleurstelling bij Ajax uit: 'Worden gepakt op onze woorden'

Van der Sar spreekt teleurstelling bij Ajax uit: 'Worden gepakt op onze woorden'

15 maart - 07:23
250

Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax, is tevreden over de transformatie van de hoofdmacht onder John Heitinga. Wel baalt de bestuurder flink van de Europese uitschakeling tegen Union Berlin.

In januari stapte Heitinga als interim-trainer in bij Ajax, na het ontslag van Alfred Schreuder. "Hoe John Heitinga op het veld duidelijkheid heeft gegeven, een serie competitiewedstrijden heeft gewonnen en de halve finale in de beker heeft bereikt, brengt een zekere rust", stelt Van der Sar in gesprek met Voetbal International. De uitschakeling in de Europa League noemt hij 'een teleurstelling'.

"De afgelopen seizoenen zijn we vaak iets te vroeg uitgeschakeld. Valencia, Getafe, nu Union Berlin. Gezien de ambitie die we hebben, is dat te snel", aldus Van der Sar, die vindt dat de Amsterdammers te hoog van de toren hebben geblazen. "We worden nu gepakt op onze woorden. Leuk Ajax. Je wilt naar de internationale top, maar je wint niet eens van Union Berlin. We moeten het volgend jaar maar weer laten zien. En dit seizoen. Eerst is het zaak om ons te kwalificeren. Sportief lopen we achter op de verwachting. Het is vechten om voor de rest te eindigen."

Om dat laatste te bereiken kan Ajax zondag een belangrijke stap zetten. Als de ploeg van Heitinga in eigen huis wint van Feyenoord, is Ajax koploper van de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie