Seedorf gaat aan de slag bij KNVB

KNVB haalt Seedorf in huis: 'Iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld'

15 maart 2023 om 15:14

Clarence Seedorf gaat aan de slag bij de KNVB. De voormalig Oranje-international wordt binnenkort voorgedragen als commissaris voor de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal, zo maakt de KNVB bekend.

De RvC Betaald Voetbal is een toezichthoudend orgaan. Seedorf gaat daar dus een onderdeel van worden. De oud-middenvelder zal Han Berger, die nu voetbaltechnisch adviseur van de KNVB is, opvolgen. Enkele maanden geleden vertelde Seedorf nog dat hij openstond voor een nieuwe job als trainer. Daar is het echter niet van gekomen voor de voormalig bondscoach van Kameroen. In de afgelopen periode ging hij in het buitenland wel aan de slag als analist.

Bij de eerstvolgende algemene vergadering van de RvC Betaald Voetbal, op 27 juni, wordt Seedorf voorgedragen. "Ik dank de KNVB en de RvC voor het vertrouwen en de waardering", reageert hij. "Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden."

Voorzitter Jan Albers is ook blij met de aanstaande komst van Seedorf. "Het is mooi om te zien dat oud-spelers van grote naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de RvC ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol. We kijken uit naar de samenwerking met Clarence."