'Zeer complete' Reijnders gelinkt aan Ajax: 'De interesse verbaast me niet'

'Zeer complete' Reijnders gelinkt aan Ajax: 'De interesse verbaast me niet'

16-03-2023 11:12 Laatste update: 11:38
33

Pascal Jansen spreekt vol lof over middenvelder Tijjani Reijnders. De AZ-trainer staat er niet van te kijken dat zijn pupil in de belangstelling van Ajax staat.

Reijnders beleeft op 24-jarige leeftijd zijn absolute doorbraak bij AZ. "Ti heeft zich voornamelijk goed ontwikkeld in alle facetten van het voetbal", zegt Jansen in aanloop naar de return tegen SS Lazio tegen ESPN. "Hij heeft een fantastische dribbel en kan een man passeren." Jansen benadrukt dat de technische staf flink met Reijnders aan de slag is gegaan. "Met zijn afwerking en de laatste pass tot een goal gemaakt kan worden."

"Dat zie je terug. Hij heeft zich opgewerkt op de scoresheet met goals en assists", aldus de oefenmeester. "Wat zeker ook een aandachtspunt was, was zijn spel zonder bal. Nu scoort hij goed in intercepties en balveroveringen. Dat zijn dingen, in combinatie met duelleren, die we heel nadrukkelijk hebben besproken. Dat maakt hem zeer compleet. Het verbaast me niet dat er links en rechts interesse komt."

Ajax maakt werk van de komst van Reijnders en sorteert daarmee voor op een aanstaand vertrek van Edson Álvarez. Vanuit de Serie A is er ook belangstelling voor de AZ-middenvelder.