Jansen verdedigt Van der Sar: 'Anderen lieten dat al lang vallen bij journalisten'

Jansen verdedigt Van der Sar: 'Anderen lieten dat al lang vallen bij journalisten'

16 maart - 16:50 Laatste update: 17:35
38

De kritiek die Edwin van der Sar regelmatig over zich heen krijgt is niet altijd terecht, vindt Ajax-watcher Freek Jansen. Jansen hoort 'binnen de organisatie' dat de algemeen directeur van Ajax veel doet en noemt ook een aantal concrete voorbeelden. De journalist maakt echter ook een kanttekening.

Van der Sar wordt regelmatig afgerekend op zijn media-optredens, terwijl mensen hem het uitblijven van een technisch directeur ook aanrekenen. Jansen laat in de Pak Schaal Podcast een tegengeluid horen. "Hij doet heel veel op de achtergrond, anderen in de voetballerij hadden dat al lang laten vallen bij journalisten."

"Neem de Conference League, waar Feyenoord zo veel plezier van heeft gehad, als voorbeeld: dat is volledig op het conto van Van der Sar te schrijven", gaat Jansen verder. "Hij heeft dat met een commissie van de grond gekregen. En toen Ajax twee jaar geleden de bekerfinale won, vierde iedereen dat bij de club. Maar Van der Sar leidde ergens in een kantoortje een vergadering met de ECA over de Super League."

Jansen noemt de matige media-optredens van Van der Sar 'een probleem', maar de journalist benadrukt dat de oud-doelman veel werk verricht. "Je hoort dat hij ook binnen de organisatie hartstikke veel doet. Hij zit er alleen ook bij, nu er al dertien maanden geen td is. Net als dat hij een rol vertolkt in het feit dat een transferzomer aan de hand van een zaakwaarnemer is gedaan. Er gaat gewoon veel mis en dus is de kritiek terecht, maar het is soms ook wat kort door de bocht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie