Van Bommel reageert op stoppen Janssen bij Oranje: 'Teken aan de wand'

Van Bommel reageert op stoppen Janssen bij Oranje: 'Teken aan de wand'

17 maart 2023 om 18:47

Mark van Bommel heeft gereageerd op de keuze van Vincent Janssen om diens interlandcarrière te beëindigen. De Royal Antwerp FC-trainer benadrukt dat de Belgische club geen enkele rol in de beslissing heeft gespeeld, maar kan een reden voor het besluit bedenken.

Naast de 28-jarige Janssen zette ook Toby Alderweireld (34) recent een punt achter zijn interlandloopbaan. De centrumverdediger vond het na 127 interlands voor De Rode Duivels genoeg geweest. "Niet meer voor je land spelen, is geen makkelijke beslissing. Die neem je niet van de ene dag op de andere", zegt Van Bommel op het persmoment in aanloop naar het competitieduel met Charleroi.

"Toby en Vincent hebben dat met hun familie en ook met de club besproken. Ik wil wel benadrukken dat er vanuit de club geen enkele druk is gezet om te stoppen", aldus Van Bommel. "Dat zou niet goed zijn. Spelers moeten dat soort beslissingen helemaal zelf kunnen nemen."

Van Bommel staat achter de keuze van Janssen en Alderweireld om te stoppen bij de nationale ploeg. De oefenmeester heeft een vermoeden waar de keuze vandaan komt. "Misschien is het wel een teken aan de wand dat twee spelers die nog perfect mee kunnen op internationaal niveau ermee stoppen. De kalender zit overvol en ik begrijp dat sommige jongens wat meer rust willen hebben."