Sparta dankt Saito en Van Crooij tegen Emmen en neemt vijfde plek over van Twente

Sparta dankt Saito en Van Crooij tegen Emmen en neemt vijfde plek over van Twente

18 maart - 20:36 Laatste update: 20:38
77

Sparta voert de druk op FC Twente op in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn neemt de vijfde plaats in de Eredivisie in ieder geval voor even over door een 0-1 zege bij laagvlieger FC Emmen.

De Rotterdammers zijn aan een droomseizoen bezig en kunnen dit weekend een volgende slag slaan op de ranglijst, aangezien Twente het opneemt tegen AZ. In een vermakelijke openingsfase op De Adelaarshorst zorgde Vito van Crooij voor het eerste gevaar namens Sparta. Mickey van der Hart redde met de vingertoppen op zijn schot van afstand. Aan de andere kant moest Nick Olij ook al snel in actie komen.

Het tweede gedeelte van de eerste helft verliep echter lange tijd tam. Sparta had weliswaar de overhand, maar haalde opgelucht adem toen een schot van Jeremy Antonisse over de lat scheerde. Op slag van rust was het dan toch raak. Koki Saito maakte op fraaie wijze het verschil. De Japanner legde twee tegenstanders in de luren om vervolgens hard en laag raak te schieten in de verre hoek. De 21-jarige Saito scoorde ook al in de voorbije duels met Excelsior en Vitesse.

In de tweede helft dacht Arno Verschueren al snel voor de 0-2 te tekenen, maar Van der Hart lag in de weg. Ook Bart Vriends kon net niet meer bij de bal. Na 54 minuten had Verschueren weer pech. Ditmaal kopte de middenvelder op de lat. Zelf kwam Sparta echter niet meer in de problemen, al schreeuwde Emmen tien minuten voor tijd nog wel om een penalty na hands van Aaron Meijers. Tot onvrede van onder meer Dick Lukkien ging de arbitrage daar niet in mee.

Van Crooij gooide het duel in de slotminuten in het slot. Net als Saito rondde de Nederlandse buitenspeler af na een knappe actie, zijn negende goal van het seizoen. Zodoende klimt Sparta ten koste van Twente naar de vijfde plaats. Emmen verzuimt afstand te nemen van de degradatiezone en heeft slechts één puntje meer dan nummer zestien Excelsior.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie