Blind en Fraser zien 'hand van Slot': Een gluiperige 1-2 voor Feyenoord

Blind en Fraser zien 'hand van Slot': "Een gluiperige 1-2 voor Feyenoord"

19 maart - 12:55
26

Henk Fraser en Danny Blind prijzen het werk van Arne Slot bij Feyenoord. De oud-speler van de Rotterdammers verwacht dan ook een zege van Feyenoord in De Klassieker, maar het clubicoon van Ajax gelooft in Amsterdams succes zondagmiddag.

Fraser denkt dat de ploeg van Slot niets onder hoeft te doen voor de aartsrivaal. "Feyenoord heeft nu het type spelers waarmee ze in balbezit dwingend kunnen zijn. Ze hoeven niet veel te verdedigen, omdat ze zo goed zijn in balbezit. Dat heeft Arne Slot wel toegevoegd bij Feyenoord. Ik vind ze erg stabiel en ook erg fit", zegt hij in gesprek met Trouw.

Daar sluit Blind zich bij aan. "Het is heel herkenbaar wat Feyenoord doet. Het is ook helemaal niet zo ingewikkeld, bijvoorbeeld de manier van druk zetten. Ik denk ook dat ze heel fit zijn, met een hoge mate van professionaliteit. Ze zijn honderd procent klaar om een enorme reeks wedstrijden te spelen. Ze zakken niet door hun hoeven. En zo breed zijn ze niet als groep. Dat is de hand van de trainer, met zijn staf."

Toch voorspelt Blind een nipte zege voor 'zijn' Ajax. "Ajax speelt thuis en laat de laatste weken weer flarden van aardig voetbal zien. Al vind ik dat Feyenoord aan de hand van Slot altijd wel bepaalde delen in een wedstrijd naar z’n hand kan zetten. Natuurlijk hebben zij wat te verliezen, maar dat is prettiger dan dat je op zes punten achterstand kunt komen. Dat je moet winnen, dat kan ook verlammend werken. Ik zeg toch 2-1 voor Ajax."

Fraser is het daar niet mee eens. "Nee, Feyenoord gaat niet zomaar verliezen. Met de mentale weerbaarheid en fitheid zit het wel goed onder Slot. Ik houd het op een gelijkspel of misschien wel een gluiperige 1-2."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie