Pasveer: 'Blind speelde bij Ajax als Schreuder eerder ging, weet hoe hij denkt'

Pasveer: 'Blind speelde bij Ajax als Schreuder eerder ging, weet hoe hij denkt'

19-03-2023 15:56 Laatste update: 17:03
17

Remko Pasveer is ervan overtuigd dat Daley Blind nu nog speler van Ajax was, als Alfred Schreuder eerder ontslagen zou zijn. De ervaren goalie baalt ook van de manier waarop Blind is vertrokken uit Amsterdam.

In gesprek met magazine De Meersche Helden krijgt Pasveer de vraag of Blind nog speler van Ajax zou zijn, als Schreuder eerder was vertrokken bij de club. "Honderd procent, ik ben heel goed met Daley en ik weet ook hoe hij denkt", antwoordt de tweevoudig Oranje-international. "Hij is kind van de club en dat het zo is gegaan is gewoon ontzettend jammer."

Wedden

Meer odds

"Dat verdiende hij niet, iedereen heeft zijn zwakke en sterke punten", gaat Pasveer verder. "Als trainer moet je de sterkte punten van een speler eruit kunnen halen, Erik ten Hag was daar heel erg goed in en zorgde dat Daley in zijn kracht ging spelen net zoals hij met Dušan Tadic en andere spelers deed. Jammer dat Daley zo aan de kant is geschoven."

Pasveer ziet dat het wel beter gaat met Ajax, nu Schreuder weg is. "John Heitinga doet het tot nu toe goed. Wat wij misten in het team brengt hij een beetje terug. Eigenlijk best gek dat een iemand dat zo snel kan. Hij brengt het Ajax DNA steeds meer terug. Dit zie je ook in de trainingen. De intensiteit is omhooggegaan. Heitinga doet het eigenlijk heel goed. Qua beleving spelen we onder Heitinga ook betere wedstrijden, ik hoop dat de supporters dat ook zien. Het spel is nog zeker niet op Ajax-niveau maar daar wordt hard aan gewerkt. De sfeer is ook beter in de kleedkamer."