Slot moest wel ingrijpen bij Hartman: 'Maakte heel duidelijke overtredingen'

Slot moest wel ingrijpen bij Hartman: 'Maakte heel duidelijke overtredingen'

19-03-2023 17:07 Laatste update: 17:42
95

Arne Slot is erg blij met de prestatie die Feyenoord heeft geleverd in de Klassieker tegen Ajax. Hij zag zijn ploeg in de tweede helft sterk zijn in de duels en maakte zelf een goede keuze door Quilindschy Hartman naar de kant te halen. Een terechte overwinning, aldus Slot.

Na afloop van de wedstrijd vertelt Slot dat hij niet tevreden was toen het nog 2-2 stond. Hij zag ook Orkun Kökcü wandelen bij corners, maar dat had een andere reden. "Wat Carel Eiting een tijdje geleden zei is wel waar", trekt Slot de vergelijking. "Als je wat langer wacht met een vrije trap nemen, dan stijgt de spanning bij de tegenstander. Dat vond ik een hele wijze opmerking en dat heb ik ook tegen hem gezegd toen we in Volendam speelden."

Slot moest ook al vroeg ingrijpen met Hartman. Na een gele kaart en een overtreding die op het randje zat haalde de trainer hem naar de kant. "Hij maakte heel duidelijke overtredingen. Wij komen wel goed weg, want hij kan twee keer geel geven. Iedereen snapt dat je dan niet meer lekker voetbalt na die tweede overtreding. Mohamed Kudus is zo ongelofelijk goed qua individuele klasse. Daar kan je niet tegen spelen na zo’n overtreding."

Met een voorsprong van zes punten en nog acht wedstrijden te gaan durft Slot nog steeds niet aan het kampioenschap te denken. "Ik liep niet in de polonaise mee, maar we zijn ontzettend blij. Wij doen mee voor het kampioenschap en we staan er fantastisch voor. Als we dit vol kunnen blijven houden en niemand geblesseerd raakt dan staan we er goed voor."