OM eist 3,5 jaar cel tegen Vloet na dodelijk ongeluk: 'Absurde snelheid'

OM eist 3,5 jaar cel tegen Vloet na dodelijk ongeluk: 'Absurde snelheid'

20-03-2023 11:55 Laatste update: 12:18
214

Het Openbaar Ministerie heeft drieënhalf jaar cel geëist tegen Rai Vloet. De oud-speler van PSV, Excelsior, NAC Breda en Heracles Almelo veroorzaakte in november 2021 een verkeersongeval, waarbij de vierjarige Gio overleed.

Volgens de officier van justitie heeft Vloet zich schuldig gemaakt een 'roekeloos rijden' met 'absurde snelheid'. Na de crash werd hij 'met bloeddoorlopen ogen en ruikend naar alcohol', aangetroffen. Vloet reed ongeveer 203 kilometer per uur, gaf plankgas, remde niet, deed geen poging om weg te sturen en had gedronken.

"Verdachte heeft er vlak na het ongeluk alles aan gedaan om onder zijn straf uit te komen. Dat rekent het Openbaar Ministerie hem zwaar aan", pleitte de officier van justitie bovendien. Vloet was naar eigen zeggen bezig met zijn cruisecontrol toen het noodlottige ongeluk gebeurde. "Ik weet dat ik twee, drie glazen sterke drank op had."

Ten tijde van het ongeval stond Vloet onder contract bij Heracles. Hij bleef aanvankelijk doorvoetballen, maar zijn situatie in Almelo werd al snel onhoudbaar. Inmiddels speelt de aanvaller in Rusland voor FK Ural uit Yekaterinburg.